Χρωμ vs Ατσάλι: Ποια είναι η διαφορά;

November 8, 2023
τα τελευταία νέα της εταιρείας για Χρωμ vs Ατσάλι: Ποια είναι η διαφορά;

Εισαγωγή

Το χρωμικό χάλυβα και το ανοξείδωτο χάλυβα ∙ ποια είναι η διαφορά;και ανθεκτικά εξωτερικά είναι δημοφιλή σε οικιακές συσκευές και διακοσμητικά αντικείμενα.

Το χρώμιο είναι μια χημική διαδικασία επίστρωσης κατά την οποία ένα λεπτό στρώμα χρώματος εφαρμόζεται σε ένα ακατέργαστο μεταλλικό υπόστρωμα.Το χρώμιο είναι ένα στοιχείο που ταξινομείται ως ανοξείδωτος χάλυβας, το οποίο είναι εύθραυστο στη φυσική του κατάσταση, αλλά αποτελεί κρίσιμη πρόσθετη ουσία στη σύνθεση του χάλυβα για ένα μέρος υψηλής αντοχήςΔεν θεωρείται κράμα.

Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι μια οικογένεια κράματος σιδήρου που συνήθως μεταποιείται σε φύλλα και ράβδους ή σωλήνες που περιέχουν τουλάχιστον 10,5% χρώμιο και μπορεί να περιλαμβάνουν άνθρακα, νικέλιο, άζωτο, αλουμίνιο,πυριτίου, χαλκού και μαγγανίου.

Χαρακτηριστικά

Χρωματισμός

Το χρώμιο είναι επίσης γνωστό ως χρώμιο ή χρωματοποίηση.για βιομηχανικούς σκοπούς και διακοσμητικές εφαρμογές.

Ο ανοξείδωτος χάλυβας και ο χρωματοποιημένος χάλυβας έχουν παρόμοιες αισθητικές ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένης της λαμπερής εμφάνισης.

Το χρωματοποιημένο χάλυβα διαθέτει χαμηλό συντελεστή τριβής και προστατεύει από τη διάβρωση.δεν είναι τοξικά και μπορούν να καθαριστούν διεξοδικά με επιθετικά απολυμαντικά και μπορούν να αποστειρωθούνΗ χρωματοποίηση δεν ανέχεται επιθετικά καθαριστικά.

Ατσάλι ατσάλι

Παράλληλα, θα παρατηρήσετε ότι το ανοξείδωτο χάλυβα συνήθως γυαλίζεται σε ένα υψηλό, καθρέφτη σαν φινίρισμα που είναι πιο βαρετό και σκούρο από ό, τι βλέπετε με προϊόντα χρωματοποιημένα.

Ενώ ο χρωματοποιημένος χάλυβας είναι σκληρός και πυκνός, ο ανοξείδωτος χάλυβας ξεχωρίζει ως ένα από τα σκληρότερα και ισχυρότερα μέταλλα δίπλα στον άνθρακα.

Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι πιο ανθεκτικός από το χρώμιο, προσφέροντας αντοχή στη διάβρωση, καθώς και αντοχή σε γρατζουνιές και κηλίδες.Επειδή αυτό το μέταλλο δεν είναι εντελώς αδιάβροχο σε όλα τα λεκέδες ή ακόμη και την φθορά.

Σύνθετο από ανοξείδωτο χάλυβα: Οικογένειες και βαθμίδες

Υπάρχουν τέσσερις ποικιλίες οικογενειών από ανοξείδωτο χάλυβα:

  • Αυστενίτης: Το ευρύτερα χρησιμοποιούμενο ανοξείδωτο χάλυβα
  • Ferritic Η πιο οικονομικά αποδοτική οικογένεια προϊόντων από ανοξείδωτο χάλυβα
  • Δύοπλεξία ∆ Οι πιο πρόσφατα αναπτυγμένες κράματα ανοξείδωτου χάλυβα
  • Μαρτενσιτική και παχύρρυθμη σκληρύνωση Χρησιμοποιείται για εφαρμογές σκληρής άκρης.

Η ποιότητα του κράματος είναι ένας άλλος παράγοντας. 200 σειρές από ανοξείδωτο χάλυβα είναι γνωστές για την υψηλή σκληρότητα εργασίας. 300 σειρές από ανοξείδωτο χάλυβα μπορεί να αντέξει εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες.Το ανοξείδωτο χάλυβα της σειράς 400 παρέχει μεγαλύτερη αντοχή και αντοχή.